Dokážete si to představit, kdyby vůbec neexistovaly automobily, kdyby vůbec nebylo auto? Popravdě, já si tohle vůbec nedokáži představit. Vůbec nevím, co bych dělala anebo jak bych jezdila do práce. To si myslím, že by asi každý člověk chtěl bydlet někde tam, kde má zaměstnání anebo kde je alespoň škola. Protože si vezmete, kdybyste třeba měli zaměstnání někde deset kilometrů vzdálené od vašeho bydliště. Nebo i kdyby škola nebo školka anebo i obchody byly opravdu hodně daleko. Takže byste museli jezdit jedině na kole. Tohle by absolutně nebylo vůbec nic špatného, ale představte si, kdyby třeba mrzlo anebo byl silný déšť anebo nějaký uragán nebo vichřice.

S dětmi vždy opatrně.

Pochybuji, že by se někomu chtělo jít takhle pěšky anebo jet na kole. Nebo na kolečkových bruslích, ale znám některé lidi, kteří třeba mají řidičské oprávnění i normálně mají řidičáky, ale třeba nemají automobil. Oni mi vždycky řeknou, že třeba auto nechtějí, že se jim to nevyplatí, že bydlí ve městě a že mají všechno opravdu kousek, že mají všechno za rohem. Tohle jako samozřejmě chápu, ale stejně si říkám, že by bylo nejlepší, kdyby každý člověk měl alespoň po ruce jedno auto. Jsou potom tady, ale také aktivisté, kteří zase nepodporují to, že auto je prý nebezpečné pro naši planetu. Tak samozřejmě já tohle chápu a také chci šetřit přírodu a chránit přírodu.

Pořídila jsem si velké auto.

A třídím odpad kvůli tomu. Ale zase, že bych nejezdila autem? Tohle se mi teda moc nezdá, proto ihned, jakmile mi bylo osmnáct let, když jsem byla mladá, osmnáctiletá slečna, tak jsem si ihned šla dělat řidičské oprávnění. Bohužel napoprvé se mi to nepovedlo a řidičské oprávnění jsem získala až napodruhé. Potom za měsíc jsem si šla pro řidičský průkaz. Konečně jsem ho měla v ruce. Jak můj dědeček říkal hlavně, ať jezdím opatrně. A já samozřejmě jsem si z dědečka vzala příklad a jezdím i posledních deset let opatrně. Ano, už takhle dlouho mám řidičák a jezdím opravdu bezpečně. 

Profile Picture for